Kalıp Bölümü
Kod Tip Güç
M-0203 Universal Torna Tezgahı 6,6 KW
M-0301 Kalıpçı Frezesi( NCS ) 15 KW
M-0302 Kalıpçı Frezesi 12,5 KW
M-0303 Kalıpçı Frezesi 5 KW
M-0304 Universal Freze 2,2 KW
M-0305 Universal Freze 4,5 KW


Özdeş parçaları, istenen ölçü sınırları içerisinde ve en kısa zamanda talaş kaldırmadan üreten, malzeme sarfiyatı ve insan gücünün asgari düzeyde tutulmasına yardımcı olan, takım tezgâhları ile çalışan aygıta Sac Metal Kalıpları adı verilir. Kalıplarla üretilen parçalar, günlük yaşantımızın her bölümüne girmiştir. Mutfak malzemelerinde, elektrik-elektronik endüstrisinde, özellikle otomotiv endüstrisinde ve sayamayacağımız diğer endüstri kollarında kalıplarla üretilen parçalar kullanılmaktadır. Kalıpçılık, otomotiv sektörünün gelişmesiyle birlikte bir ivme kazanmış ve süratli gelişmeler yaşanmıştır.

Sac Metal Kalıbın Sınıflandırılması

* Sac metal kalıpları kendi arasında dört ana grupta incelenebilir.
* Delme kesme kalıpları
* Bükme kalıpları
* Çekme kalıpları
* Sıvama kalıpları

Çekme Kalıpları

Uygun bir zımba yardımıyla, yapılacak işin özelliğine göre seçilen sac malzemelerin, birden fazla kademede esnetilerek istenilen geometrik yapıya getirilme işlemidir.


Delme Kesme Kalıpları

Kesme, levha halindeki metal veya metal olmayan yarı mamülün bir hat boyunca ya
da planlanan geometrik yapıya uygun olarak birbirinden ayırma işlemidir. Kesme ve delme
kalıpları, sac metal kalıpçılığının en çok kullanılan çeşididir. Kesme kalıplarının bölümleri,
kesmenin tanımı ile belirlenebilir. Kesme işlemi iki yöntemle, değişik tarzda yapılmışdüzeneklerle yapılır.

Bunlar:
• Uç kesme
• Kapalı ( klasik ) kesme

Bu yöntemler, kesme kalıplarının türlerini de oluşturur.


Sıvama Kalıpları

Sıvama, sac malzemelerden dikişsiz tüp veya benzeri parçalarla konik, yarım küre veya küresel parçaların üretim yöntemidir.


Biçimlendirme işleminin özelliğine göre bükme kalıplarını aşağıdaki gibi sınıflandırabiliriz.

* Bükme
* Kenar bükme
* Katlama ve kenet bükme
* Kıvırma bükme
* Oluklama bükme

 

aaaaa
Test

Form Gönderimi

Tamam